Flori de dovlecei pane

de Ina in Aperitive / Garnituri, 23 Iul 2014 | 10276 vizualizari

 

Anul trecut am mancat pentru prima data si taaare mult mi-au placut :X ...

 

INGREDIENTE

  • 20 flori de dovlecel
  • 2 oua
  • 2-3 linguri cu faina
  • apa
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
  • Pentru servire : zeama de lamaie
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flori de dovlecei pane:

Trecem florile de dovlecel printr-un jet de apa rece, apoi le punem la scurs, pe un prosop de hartie. 

Batem bine oul cu un strop de apa rece , sare si piper. Adaugam faina in ploaie si batem in continuare pentru omogenizare, pana obtinem o compozitie ca pentru snitele ( daca este prea groasa, mai adaugam apa, iar daca este prea subtire adaugam faina ).

Incingem uleiul in  tigaie.

Fiecare floare de dovlecel o trecem prin compozitia de ou si faina, apoi o prajim in ulei incins, ca pe snitele, pe ambele parti. Cand sunt prajite, le scoatem pe un prosop de hartie pentru indepartarea excesului de grasime.

Le vom servi reci sau calde, simple sau stropite cu zeama  de lamaie.

TIPS-URI

1

Pot fi servite si cu mujdei de usturoi

Daca ti-a placut reteta noastra "Flori de dovlecei pane" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zucchini si flori de zucchini pane